KONKURS ZA NAGRADU “MAK DIZDAR” 2022

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisuje

KONKURS / NATJEČAJ

za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2022. godini

Pravo učešća na konkursu/natječaju imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.

Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij.

Nagrade:

•           Prva nagrada: € 500, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva;

•           Druga nagrada: € 250 i

•           Treća nagrada: € 150

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem, u .pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac na dnu ovog dokumenta. Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju lični i kontakt podaci autora/autorice. Ovi podaci ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na Vašu e-mail adresu (provjeriti sve foldere e-mail sandučića).

Rok za dostavu je 5. juni/lipanj 2022. godine.

Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula/srpnja 2022. godine. Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

Upravni odbor

Festival kulture “Slovo Gorčina”

slovogorcina.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi