LJEPOTE JADRANA- Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII

Na Rabu pronađite svoj idealan kutak za odmor, a jedan od favorita mnogih je Hotel International koji je smješten tik uz rivu, u srcu srednjovjekovnog grada, koji ove sezone svoja vrata otvara 18. jula.


Rab je jedan od najromantičnijih gradova koji skriva prekrasne pješčane uvale, bogatu povijest i predivnu arhitekturu, a osupnut njegovom ljepotom bio je i hrvatski kulturni povjesničar Ivan Kukuljević Sakcinski. Rab su još daleke 1889 godine gradski oci proglasili lječilištem, a svjetski je poznat postao 1936. godine kad se na njemu kao nudist okupao britanski kralj Edward VIII. i njegova partnerica, Amerikanka Wallis Simpson zbog koje je kasnije i abdicirao. Rabljani su im tad priredili nezaboravan doček, svi su ih htjeli vidjeti i razgovarati s njima, a par se šetao središtem tog mediteranskog otoka, a britanski kralj začetnik je i nudizma na Jadranu. Rab je jedan od otoka s najljepšim skrivenim plažama i modrozelenim smaragdnim uvalama, a na njemu se nalaze čak 22 pješčane plaže, koje strani mediji često uvrste na popise najljepših skrivenih plaža na svijetu.

Plaža Sahara
Ova plaža, zbog pijeska nazvana po istoimenoj afričkoj pustinji, naturistička je plaža koja se nalazi sjeverno od mjesta Lopar. Do te se plaže dolazi pješice, a oni koji se žele okupati na njoj mogu doći i barkom.

Rajska plaža
Ova prekrasna plaža finog pijeska u mjestu Lopar se proteže na 1.5 kilometara obale i omiljena je za obitelji s malom djecom. Plićak je idealan za kupanje s najmlađima, a stariji na njoj obožavaju igrati picigin.

Plaža Pudarica
Na južnom dijelu otoka, u Barbatu se nalazi plaža Pudarica. Sitan, fini pijesak idealan je za kupanje s djecom, a tu plažu obožavaju i stariji.
Na Rabu pronađite svoj idealan kutak za odmor, a jedan od favorita mnogih je Hotel International koji je smješten tik uz rivu, u srcu srednjovjekovnog grada, koji ove sezone svoja vrata otvara 18. jula. Gostima su na raspolaganju elegantne klimatizirane sobe, besplatni WiFi, wellness centar i terasa s prekrasnim pogledom na zaljev. Gosti mogu plivati u vanjskom bazenu, opustiti se u finskoj sauni ili uživati ​​u hidromasažnoj kadi.

Hotel također obuhvaća fitness centar i 2 dvorane za kozmetičke tretmane. U hotelskom bistrou poslužuju se pića i izbor laganih zalogaja. U blizini objekta dostupno je besplatno parkiralište, a taj je hotel prema recenzijama gostiju omiljen među parovima jer je romantičan i ima izvrsnu ponudu i vrlo ljubazno osoblje. Rab su zbog njegove neprikosnovene ljepote voljeli i stari Rimljani koji su ga prozvali otokom sreće odnosno Felixom Arbom. Franjevački samostan svete Eufemije smješten je u dnu najdublje i najslikovitije rapske uvale, te je uklopljen u prirodni okoliš. Crkvica posvećena svetoj Eufemiji prvi se put spominje u 13. stoljeću. U samostanu se čuva i jedna od najbogatijih starih knjižnica. U Kronici samostana bilježeni su svi važniji događaji u životu otoka Raba u posljednjih sedam stoljeća.

Rab je i veliko gastronomsko otkriće, a njihova rapska torta poznata je diljem svijeta jer je recept za tu slasnu deliciju star više od 800 godina, a obožavali su je i plemići.
Izvor:hocu.ba