Zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović, apelovao na građane koji idu na vakcinaciju u Srbiju da dobro otvore oči prilikom odlaska.

“Mi smo super krenuli s borbom protiv pandemije koronavirusa, ali su se onda ponovo podigli protivnici Bosne i Bošnjaka i odlučili da pomrse naše planove. Oni su krivi što ne možemo da nabavimo vakcine, što ne umijemo da se dogovorimo i napravimo narudžbu na nivou države, zato što se svađaju kantoni s nivoom Federacije. Sve je to ta stara KOS-ova priča zakuhavanja unutar Bošnjaka i probosanskog bloka”, kaže Mehmedović.
Poručio je građanima koji već idu u Srbiju, da se dobro paze, ne jedu svašta i čuvaju svoje džepove, jer je ovo jedan odlično smišljen plan.
“Hoće tamo krmetinu staviti i prodati je pod teleće meso. Bolje da nosite užinu od kuće i ne jedete po restoranima. Ponesite i flašu vode, ne ostavljajte im pare za to. Dobro pazite svoje džepove. Pored toga što vam mogu ukrasti novčanik, često se desi da vam uvale kokardu u džep i onda vas po povratku ovdje naši proglase izdajnikom, a vi ni krivi ni dužni. Nemojte pričati sa strancima, pazite se ćirilice i ne čitajte je mnogo, jer vam ne daj Bože može preći u naviku. Ako već tražite zdravstveni spas u Srbiji, onda neka to bude sa što manje štete”, poručio je Mehmedović.
Kako bi se vodila konkretna kontrola naših građani, prilikom ulaska u BiH biće organizovani pretresi zbog provjere da li smo trošili novac ili ne. Ukoliko granična policija pronađe dinare u džepu nekog putnika, na njega će biti izvršena medijska hajka.