Milorad Dodik gasi škole u RS-u, jer se nalaze u sklopu Bosne i Hercegovine

Narodna skupština Republike Srpske danas je na sjednici podržala prijedlog Milorada Dodika, u kojem želi da ličnom žrtvom ponovo ošteti Bosnu i Hercegovinu na svaki mogući način.
Milorad Dodik sends birthday note to US President | N1 BA
“Konačno je došlo vrijeme da napravim žestok udarac anomaliji koja se zove Bosna i Hercegovina. Godinama već pokušavam da to učinim tako što bi slabio državni nivo, ali ću sada kroz junačku žrtvu svog naroda dovesti ovu zemlju na koljena, nakon čega neće biti druge opcije nego da propadne. Nakon njenog totalnog kolapsa, Republika Srpska će se izdignuti poput Feniksa iz pepela, te postati nezavisna država koja će se u konačnici spojiti sa Srbijom i tako ćemo ostvariti naš višegodišnji san”, oštro je izjavio Dodik.
Sve škole u Republici Srpskoj će biti zatvorene od ponedjeljka naredne sedmice, i to opsadno stanje će trajati dok Bosne i Hercegovina ne propadne.
“Iako je raspust, sve ćemo objekte staviti pod ključ i paralizovat ćemo kompletan sistem. Kada dođe septembar, naši đaci će ostati u kućama i tako ćemo naštetiti ovoj zemlji. Nema veze što će tako napraviti problem sebi i morat će raditi nadoknadu nakon toiga. Bitniji je zajednički cilj nego njihova edukacija. Potrebno je samo da mi vjeruju i da se opuste, vratit ću ih u škole kada dobijemo nezavisnost. Mogu čekati pet mjeseci ili pet godina, ali neka budu strpljivi. Najbitnije je da Republika Srpska postane samostalna, taman svi propali tokom čekanja”, dodao je Dodik.
Dodik je također uputio apel roditeljima da djecu edukuju kod kuće, kako ne bi zaboravili pisati i čitati. Također je zamolio da barem s njima prolaze osnove matematike, jer ne zna koliko će ovo tačno potrajati.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi