Ministarstvo vanjskih poslova zapošljava 10 prosjaka za vakcine #odgovornost

Bisera Turković, najispruženija ruka u Bošnjaka za traženje vakcina, postavila je standard koji je jako teško pratiti. S obzirom na to da ima toliko posla da ne može osvojiti, Ministarstvo vanjskih poslova je otvorilo konkurs za nova radna mjesta.
Bisera Turković: Nema ništa od ultimatuma i političkih ucjena - BH Glas
“Ja se jadna satra hodajući po bijelom svijetu da prikupim koju vakcinu, i kao što vidite ima efekta. Međutim, ne mogu jedan dan da budem u Kini, a drugi u Saudijskoj Arabiji. Nemam ja više godina za ovakve avanture. Činjenica je da sam predugo u ovom poslu, ali nemam više kuveta i ne mogu se teleportovati. Zato smo odlučili da otvorimo nova radna mjesta za mlade i sposobne ljude”, kaže Bisera Turković.
Potrebno je samo dostaviti svoj CV Ministarstvu vanjskih poslova, a pravo na prijavu imaju svi koji imaju iskustva u bilo kojem obliku prosjačenja, prevare ili krađe.
“Nama je potreban mladi kadar, jer su agilni i odlično reaguju u nepredviđenim okolnostima. Znaju da improvizuju i poznaju strane jezike. Pored toga naši troškovi su ogromni, vozne parkove koje naručujemo, troškovi večera, putovanja i reprezentacija su enormni, i zbog toga nemamo para za vakcine. Zato nam treba naša mladost koja će se razletjeti po svijetu i čvakati na svakom ćošku vakcine koje su naravno besplatne”, dodaje Turković.
Pored jako dobre plate koju će prosjaci primati, po ugovoru svaki od njih ima pravo na krađu 10% od ukupne količine robe koju iskamče po svijetu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.