MIT Solve: Takmičenje u iznošenju rješenja protiv pandemije izazvane virusom COVID

MIT Solve je tehnološka inicijativa na Massachusetts Institutu Tehnologije, sa misijom za rješavanje svjetskih izazova, u ovom slučaju pandemije izazvane koronavirusom. Ohrabruju se svi zainteresovani kandidati / tehnološki inovatori da se prijave za takmičenje i iznesu, tj. prilože adekvatna rješenja radi suzbijanja ovog globalnog problema.

OBLAST:
Tehnološka rješenja za COVID-19.
OPIS
Koronavirus bolest 2019 (COVID-19) posljednja je u nizu hitnih slučajeva zaraznih bolesti, uključujući koleru, ebolu, SARS, HIV/AIDS i gripu. Dok naučnici i proizvođači ljekova, uz podršku vlada i multilateralnih organizacija nastoje da što prije proizvode, testiraju i isporučuju vakcine i ljekove, tehnološki inovatori takođe imaju ključnu ulogu, kako u kratkom roku, tako i za sprječavanje i ublažavanje budućih bolesti izbijanja.
U kratkom roku su potrebna bolja rješenja za prevenciju, tačno otkrivanje i brzu reakciju. MIT Solve traži tehnološka rješenja koja mogu usporiti i pratiti širenje novonastale epidemije, na primjer, poboljšanjem individualne higijene, razvijanjem brze dijagnostike, analizom podataka koji omogućavaju donošenje odluka i pružanjem sredstava koja podržavaju i štite zdravstvene radnike. Solve takođe traži rješenja koja su usredsređena na preventivne i ublažavajuće mjere koje jačaju pristup pristupačnim sistemima primarne zdravstvene zaštite, poboljšavaju sisteme nadzora bolesti i unaprjeđuju lance snabdijevanja.
USLOVI
Prijave za rješenje moraju biti napisane na engleskom jeziku. Rješenja u svim fazama razvoja biće razmotrena. Faze su dostupne na sajtu, kao i njihovo detaljno objašnjenje. Mogu se prijaviti svi zainteresovani.
NAČIN PRIJAVE
Da biste se prijavili popunite aplikacionu formu na: https://solve.mit.edu/solution?id=93
ROK ZA PRIJAVU:
18. jun 2020. godine
Detaljnije: https://solve.mit.edu/challe…/health-security-pandemics…

mladiinfo.me