Mjesečni program – Džuli u DKC Incelu

Juli mjesec je vrijeme odmora i uživanja na plažama a za one koji nisu u prilici Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“ najavljuje mjesečni julski program tematski nazvan Džuli. Program je besplatan za sve radionica, projekcije filmova i promociju knjige.

Radionica knjigovestva japanskog veza koju vodi Nina Stanarević iz Studio Tisa je u srijedu 12. jula a projekcija filma selektorke Marije Brdar je u četvrtak. DKC „Incel“ u mjesecu juli gostuje u gradu na dvije lokacije – Banjalučki socijalni centar u ulici Mirka Kovačevića 17. gdje će predstaviti knjigu poezije „Pokret je zvuk srca“ Dražena Zarića čiju je knjigu priredila Vesna Zarić, sestra prerano preminulog autora. Promocija knjige je zakazana za petak 14. jul sa početkom u 18 časova.

Na drugoj lokaciji 22. jula, a koja se nalazi u Ulici Sime Šolaje predstaviće se Zenit Skate Jam 03 koji okuplja skejtere iz Banja Luke i ostalih gradova Bosne i Hercegovine. Aktivnost na „Građi“ je nastavak saradnje komšija iz naselje i udruženja koji svojim programom žele urediti improvizovano igralište.

Besplatnu radionicu didžejinga za sve zainteresovane polaznike vodi Tijana Ševo iz asocijacije Illuminations BiH. Radionica je zakazana za subotu 15. jula uz obaveznu prijavu.

Početkom jula mjeseca DKC je ugostio udruženje Re Generacija iz Beograda koji su razgovarali na temu bezbjednog noćnog života i umjetnicu Sonju Savić koja je selektovala film.

Vizulelni identitet za Džuli je radila Sonja Skenderija.

Preuzeto sa:mladibl.com

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“