Načelnik Rudog Rato Rajak odao počast sugrađanima: Ne dotiču me zluradi komentari

Kara Mustafa-pašinoj džamiji u Rudom proučen je tevhid, a članovi porodica ubijenih Ruđana danas su prošetali gradom i s mosta na Limu u rijeku bacili ruže u znak sjećanja na više od 100 Bošnjaka ubijenih tokom rata u ovom gradu.

Foto: Anadolija

Delegacije su položile bukete cvijeća i u Memorijalnom centru u Starom Rudom. U ovom centru nalazi se i spomen-soba s fotografijama žrtava, čija su imena uklesana i na spomen-pločama. Počast ubijenima i ove godine odao je i načelnik Općine Rudo Rato Rajak.

Foto: Anadolija

“S više međusobnog poštovanja život u BiH bio bi daleko bolji. Ne dotiču me neki, posebno zluradi, komentari. Oni dobri, od čestitih i časnih ljudi, mi jako gode kao čovjeku i mislim da radim pravu stvar. Tako da se puno oko toga, iskren da budem, ne uzbuđujem. Mislim da bismo svi trebali imati više saučešća prema drugima kada su u pitanju ovakve tragedije kao što je ova, nažalost, u nekom lošem vremenu obilježila i Rudo”, dodaje Rajak.
Dugogodišnji predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rudo Mustafa Bašić navodi da se ni 24 godine nakon rata ne procesuiraju nalogodavci i izvršioci zločina.
“Ništa se nije promijenilo ni u odnosu njihove svijesti da nam pokažu grobnice naših najmilijih koje do sada nisu pronađene. Ali i država i organi gonjenja se ponašaju kao i oni. Nisu nikoga procesuirali i to je ono što najviše boli”, dodaje Bašić.
Izvor : radiosarajevo.ba