Naša stranka pravi grupu na FB u kojoj će razmotriti sve probleme koje imaju #odgovornost

Tenzije u Glavnom odboru Naše stranke ne jenjavaju već nekoliko dana. Nakon provokativnog statusa Irme Baralije, došlo je do opšteg haosa unutar stranke, Kojović je zaprijetio ostavkom a ostali članovi Glavnog odbora su pokrenuli postupak za hitno rješavanje ovog problema.

“Vidjeli smo njihova prepucavanja putem društvenih mreža, koja su odmah prenijeli mediji i reagovali smo istog momenta. Pozvali smo sve visokopozicionirane članove stranke i delegirali da se ova naredba spusti na niže nivoe, kako bi što prije riješili problem. Mi jesmo stranka kako popularno zovu društvenih mreža, ali moramo kanalisati na koji način kačimo određene poruke na društvene mreže”, kaže Sabina Ćudić.
Naša stranka je zbog ovog incidenta napravila zatvorenu grupu na Facebooku, gdje će raspravljati o svim velikim problemima, nesuglasicama ili eventualnim javnim izjavama.
Svi članovi Naše stranke su dužni prije javne objave, staviti svoj prijedlog statusa na tu grupu kako bi ga mi iz Glavnog odbora odobrili. Također, tu grupu ćemo koristiti za rješavanja svih eventualnih nesuglasica koje pojedini članovi imaju s drugim članovima. Ovakav propust ne smijemo više sebi dopustiti, ljudi nam se svakako smiju zbog djelovanja na društvenim mrežama i neophodno je da pronađemo modus kako da sve to kontrolišemo prije samih objava”, dodala je Ćudić.
Iako je već javno dao ostavku, ostali članovi Glavnog odbora se nadaju da Peđa neće tek tako odustati od te pozicije jer je on jedan od najreprezentativnijih članova Naše stranke.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.