Naša stranka pravi svoju društvenu mrežu #odgovornost

Naša stranka koje je poznata po tome što njihovi članovi dosta vremena i energije daju na društvene mreže odlučila se da napravi svoju društvenu mrežu. Razlog tome je što pojedini članovi ne biraju kakve će statuse objavljivati na Facebook-u i time ugrožavaju integritet ove stranke. Pravljenjem svoje društvene mreže tome bi se trebalo stati na kraj. Društvena mreža Naše stranke bi trebala biti privatna to jest samo za članove a bit će postavljena i posebna pravila.

“Mi smo se odlučili na ovaj korak jer neki naši članovi objavljuju svašta po Facebook-u. To više neće moći kada naša društvena mreža zaživi. Posebna procedura će se morati ispoštovati prije objave na Facebook-u, prijedlog statusa će ići na našu mrežu i svi koji budu imali više od 26 lajkova moći će to objaviti i na Facebook-u. Tu će naravno biti uključeni i komentari i dvije nove opcije veto i daj ostavku opcija”, rekao je Peđa Kojović, član Naše stranke.
Poseban tim stručnjaka će raditi na ovoj društvenoj mreži kako bi ona što prije ugledala svjetlo dana i kako bi se članovi što prije prestali sramotiti po Facebook-u.
“Mi se nadamo da će beta testiranje uskoro započeti. Obični građani neće imati pristup ovoj društvenoj mreži jer će ona biti samo za članove Naše stranke i moći će joj se pristupiti samo s posebnim kodom koji dobijete učlanjenjem. Cijela društvena mreža bi trebala biti slična Facebook-u uz nekoliko novih opcija kako bi se članovi naše stranke što prije naviknuli na korištenje”, rekao je Hamza Div, šef tima programera koji rade na društvenoj mreži Naše stranke.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.