NEOBIČNE, ALI GRACIOZNE- Pet pasmina egzotičnih mačaka koje možda do sada niste vidjeli

Iako ste moguće veliki ljubitelj mačaka, postoji ogroman broj pasmina za koje možda niste niti čuli. U nastavku pogledajte neke od njih i upoznajte se s njihovim karakteristikama.


Egipatski mau
Ova pasmina mačaka spada među najstarije pasmine na svijetu. Povezuju se s mačkama koje su čuvale faraone i nastanjivale drevni Egipat. Ova vrsta jedna je od najgracioznijih, ali i najinteligentnijih. Egipatski mau jedan je od prvih izbora velikog broja vlasnika pri traženju ljubimca.

Cornish rex
Ova neobična mačka još neobičnijeg kovrdžavog krzna vrlo je razdragana, radoznala i željna pažnje. Čak i osobe koje imaju problem s alergijama na mačke bez ikakvih problema mogu posjedovati ovu vrstu jer je i po tom pitanju vrlo zahvalna.

Japanska bobtail mačka
Poput mačke Egipatski mau, i Japanska bobtail mačka jedna je od najdugovječnijih. Prisutna je u dalekom Japanu stotinama godina. Specifične su po vrlo kratkom repu, svojoj prijateljskoj naklonjenosti, neobično glasnom mjaukanju i velikoj ovisnosti o vlasniku.

Somalijska mačka
Ova bi se mačka mogla takmičiti na izborima ljepote. Ova mačka koja je ime dobila po istoimenoj državi, zanimljivia je po poludugoj dlaci vrlo su odlučne i uporne, Iako su i one vrlo privržene vlasnicima, nisu od onih vrsta koje se vole maziti. Iako će rado provoditi vrijeme s vama, radije će sjediti pored vas nego u vašem krilu.

Smeđa havana mačka
Ovo je jedna od najneobičnijih vrsta, neobično egzotična i u potpunosti smeđa. Još je neobičnija činjenica da su joj i šape i nosić potpuno smeđi. Havana mačka vrlo je nježna i prijateljski nastrojena prema ljudima.
Izvor:Klix

Posljednji postovi