NEVJEROJATNA PRIČA- Pobjegla od kuće da bi polagala prijemni, sad dobija stipendiju za prestižni fakultet u Njemačkoj

Trinaestogodišnja djevojčica Tamara Blažić iz Niša za kojom je tragala cijela Srbija pronađena je i na sreću je dobro. Od kuće je pobjegla da bi polagala prijemni za Matematčku gimnaziju u Beogradu jer su se njeni roditelji tome protivili, a sada joj se smiješka svjetla budućnost.Mala Tamara zabrinula je svoje najmilije kad je nestala, ali i ostatak zemlje, koji je sada oduševljen njenom odlučnošću da se obrazuje. Upornost će ovu Nišlijku po svemu sudeći daleko odvesti jer je nakon što se saznalo zašto je pobjegla od kuće, dobila je ponudu za stipendiju od jednog od naših najuglednijih i najuspješnijih profesora.


Raša Karapandža, šef Katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu, i zamjenik dekana ove ustanove, objavio je da je spreman da da stipendiju maloj Tamari. On je prokomentarisao kako ova djevojčica zaslužuje da bude primljena u Matematičku gimnaziju. “Ako neko ovdje poznaje direktora matematičke, pišite mu, zovite ga. Meni je ovo jedna od najljepših i najtužnijih vesti u isto vrijeme ikada”, poručuje profesor Karapandža, a njegov prijedlog je naišao na ogromnu podršku.

Inače, Tamarina porodica je prijavila njen nestanak. Kako je njena tetka rekla za medije djevojčica je otišla u Beograd zbog prijemnog ispita za Matematičku gimnaziju, gdje su je usnimile kamere.-Gimnazija u Beogradu (matematički smjer) omogućava nadarenoj djeci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira na to što nisu završili osmi razred. Tamara je viđena u Beogradu, usnimili su je na prijemnom. Pronađena je i konačno je u zagrljaju roditelja. Dobro je i ništa joj ne fali, svom srećom – rekla je njena tetka.