Nova i najbolja kolekcija Barbie lutaka: Zašto bi djeci trebali kupiti upravo takvu barbiku?

Lutka nekad osuđivana da djevojčicama nameće nemoguće ideale ljepote, neprirodno dugih nogu, nevjerojatno uskog struka i najčešće plave kose i očiju, posljednjih je godina uveliko promijenila svoju filozofiju. Nakon Inspiring Women Collection, koja uključuje poznate ikone poput Elle Fitzgerald, Rose Parks i Maye Angelou, sada, marka nastavlja s naporima da promijeni mišljenje što znači “izgledati kao Barbie”.

Naime, u 2021. godini idu još korak dalje sa novom Fashionistas linijom lutaka, u kojoj se izdvajaju prvi Ken u invalidskim kolicima (marka će proširiti i svoj asortiman dodataka za invalidska kolica, uključujući rampu koja se može koristiti s Barbie Dreamhouse), crna Ken lutka s prirodnom kosom i Barbie s vitiligom na tamnijoj koži.


No to nije sve. Barbie Fashionistas linija obuhvata više od 175 modela, a u izboru ove dječje lutke nude razne nijanse kože, boje očiju, boje i teksture kose te tjelesne građe. Tako imamo punašnu Barbie s oblinama, petite ili nisku Barbie i izrazito visoku. Momci odnosno Kenovi imaju različite frizure poput men buna, pjegice, različitih su rasa, a kad govorimo o fizičkim oštećenjima tu je i Barbie s protezom umjesto noge.
U izjavi je Lisa McKnight, viša potpredsjednica i globalna voditeljka Barbie and Dolls kazala: “Kao najraznolikija linija modnih lutki na tržištu, preuzimamo veliku odgovornost u boljem odražavanju svijeta oko sebe i znamo da ima mnogo pozitivne koristi od izlaganja djece lutkama s različitim tonovima kože, tipovima kose, sposobnostima i još mnogo toga. Ponosni smo što nudimo još širi spektar različitih izbora s najnovijom linijom Barbie Fashionistas, tako da sve više djece vidi odraz individualnosti i jedinstvenosti u svijetu.”
(lolamagazin.com)