Novi spot BH umjetnika Elvisa Sivčevića! (VIDEO)

Uz predivne kadrove sa Ramskog jezera dolazi nam opuštajuća muzika bosanskohercegovačkog umjetnika Elvisa Sivčevića.


Nakon pjesme “Greetings from Tuzla – Pozdravi iz Tuzle”, koja je oduševila mnogobrojne slušaoce  – tuzlanski umjetnik, koji je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Den Hagu, Holandija, donosi nam nove opuštujaću note uz divne kadrove jednog od najljepših evropskih jezera.

(Poslušajte pjesmu i uživajte u snimcima Ramskog jezera)
Tokom svoje bogate karijere je nastupao  širom Evrope, solo ali je i  sarađivao na mnogim turnejama sa eminentnim umjetnicima. Poput saradnje sa  Rotterdamskom filharmonijom, Zews filharmonijom, Eva Tasmadijan, Nihad Hrustambegović, “Mediteran sun dance”, Etno Saraj”, “Balkan ex rock legends”i mnogim drugim.
Ono što Elvisa posebno izdvaja jeste njegova želja da sakupljeno i akumulirano znanje iz Evrope i svijeta donese u Bosnu i Hercegovinu. Od 2013. godine radi i kao profesor u Muzičkim školama, a jedan je od zaslužnih zašto je u tim muzičkim školama otvoren odsjek za gitaru.

Ramsko jezero mu je dalo inspiraciju da sklada muziku sa posvetom svom najstarijem sinu Isaku. Sivčević, paralelno, sa uspješnom pedagoškom i izvođačkom karijerom se bavi i komponovanjem muzike za filmove i predstave. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma, kao i za predstave „Tajkun“, „Enigmatske varijacije“, „San ljetnje noći“, „Toksini“
Uživajte u opuštajućoj muzici i ljepotama Bosne i Hercegovine.