Objavljen Javni poziv za kapitalne investicije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava poljoprivrednike da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2022. godine.

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, te još jednom podsjećamo poljoprivrednike na obavezu ažuriranja podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u Republici Srpskoj što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na korištenje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Poljoprivredna gazdinstva koja nisu izvršila redovno godišnje ažuriranje podataka, neće moći ostvariti pravo na podsticajna sredstva za kapitalne investicije.
Nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava obavezni su Poreskoj upravi Republike Srpske prijaviti obavezu doprinosa za 2021. godinu u skladu sa propisima o doprinosima, te izmiriti obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za 2021. godinu u skladu sa propisima o protivgradnoj zaštiti.

Poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, obavezno prijavljuju nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o načinu korišćenja registrovanog zemljišnog posjeda, tj. podatke o zasijanim, odnosno zasađenim poljoprivrednim kulturama na registrovanom poljoprivrednom zemljištu i vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda.
Porodično gazdinstvo upisuje se u Registar gazdinstava kao komercijalno ili kao nekomercijalno gazdinstvo.

Javni poziv možete pogledati OVDJE
Pravilnik možete preuzeti OVDJE.
Obrasce možete preuzeti OVDJE.

pssrs.net

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.