Održano šest sesija u okviru By LEAP Trening programa

By LEAP trening program radi na osnaživanju omladinskih i studentskih organizacija, koje rade u oblasti poduzetničkog učenja. U okviru ovog programa, održano je šest sesija na kojim je prisustvovalo 20 odabranih učesnika.

Ovih šest sesija su realizirane u toku mjeseca decembra/prosicna 2020. godine, a na teme:

  • teorija promjene i definisanje impakta;
  • poduzetnička kompetencija i vještine zapošljivosti;
  • pozicioniranje organizacije u policy kontekstu u BiH;
  • tehnike zagovaranja;
  • fundraising i načini za namicanje sredstava.


Treneri na sesijama bili su Majda Mujanović-Babović, Ena Gotovuša i Jan Zlatan Kulenović, koji su na zanimljiv način i kroz interaktivne radionice prenijeli učesnicima svoje znanje i vještine. Sve aktivnosti su održane u online formatu (putem aplikacije Zoom) zbog epidemioloških mjera u BiH.
Za pet najmotiviranijih organizacija održaće se mentorski program, koji će biti sadržan od pet sesija sa mentorima oko kreiranja strateških i fundraising planova za svaku organizaciju, kao i kampanja za promociju i fundraising.

Trening program za BiH je realizovao Inkubator društvenih inovacija “MUNJA” u okviru trogodišnjeg regionalnog projekta “Omladina Balkana: Povezivanje obrazovanja, vještina i mogućnosti za partnerstvo u regionalnim praksama zapošljavanja” koji finansira Evropska unija, a koji se sprovodi u 6 zemalja zapadnog Balkana.
(hocu.ba)