Oglas za posao: Postani dio tima Udruženja Mreža za izgradnju mira

Udruženje Mreža za izgradnju mira, sa sjedištem u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2, raspisuje konkurs za sljedeće radno mjesto:

Projektni_a službenik_ca (1 izvršitelj_ka)

Svrha pozicije

Projektni_a službenik_ca direktnoje odgovoran_a za planiranje i implementaciju dijela projekta Snaga loklanog. U svom radu projektni_a službenik_ca direktno komunicira sa programskom menadžericom, drugim projektnim osobljem, partnerima i organizacijama civilnog društva. Programskoj menadžerici osigurava tačne, pravovremene i pravilno dokumentirane informacije i aktivnosti te isporuku rezultata projekta unutar zadatog programskog portfolia.

Rad na ovoj poziciji podrazumijeva upravljanje, planiranje i koordinaciju provedbe projektnih aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti i izvršavanje administrativnih, finansijskih, tehničkih, logističkih, programskih i organizacionih zadataka. Rad na ovoj poziciji također podrazumijeva uspostavu i održavanje redovne komunikacije sa svim zainteresovanim stranama u okviru projekta Snaga loklanog, a pogotovo kolegama i kolegicama koji_e rade na projektu Snaga loklanog, te kolegama i kolegicama koji_e rade na drugim projektima Mreže mira.

Od projektnog službenika_ce se očekuje rad na promociji projekta Snaga lokalnog i zagovaranju za rješenja koja su rezultat analiza nastalih iz projekta, kao i obavljanje drugih sličnih poslova koji nisu obuhvaćeni navedenim opisom poslova. Od projektnog službenika_ce se očekuje upućenost i interesovanje za djelovanje Mreže za izgradnju mira.

Potrebne kvalifikacije:

 • Državljanstvo Bosne i Hercegovine;
 • Visoka stručna sprema;
 • Minumum 5 godina radnog iskustva u civilnom sektoru (uz CV je potrebno dostaviti podatke  o projektima i poslovima koji su obavljani u sklopu traženog radnog iskustva, te najmanje dvije osobe koje su bile Vaši supervizori_ce);
 • Iskustvo u pisanju i implementaciji projekta te izvještavanju donatorima;
 • Odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika (minimum C1 ili napredni nivo);
 • Odlično poznavanje rada na računaru (word, excel, power point), te online alata za komunikaciju;
 • Odlično poznavanje zakonske legislative i dobrih praksi rada nevladinih organizacija;
 • Posjedovanje vozačke dozvole B kategorije i iskustvo aktivnog upravljanja vozilom B kategorije.

Ključne kompetencije i osobine:

 • Samostalnost u radu, sposobnost donošenja odluka i upravljanja pripremom, implementacijom i evaluacijom aktivnosti;
 • Jako izražene organizacijske sposobnosti, odgovornost,  komunikativnost, profesionalnost i pouzdanost;
 • Spremnost na putovanja i rad na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine;
 • Proaktivan i inovativan pristup radu, strateška orijentiranost i izražena komunikativnost;
 • Prilagodljivost i spremnost na rad u timu;
 • Odlična organizacija vremena i saradnja sa kolegama_icama;
 • Dijeljenje vrijednosti Mreže za izgradnju mira

Šta nudi rad u Udruženju Mreža za izgradnju mira:

Nakon probnog rada u trajanju od 3 mjeseca, ugovor na minimum godinu dana sa mogućnošću produženja – u skladu sa pokazanim rezultatima rada. Rad u dinamičnom i motivirajućem okruženju, prilike za lični i profesionalni rast i razvoj te dodatne edukacije. Priliku da se iz prve ruke upoznate sa radom i težnjama civilnog sektora u BiH i povećate krug poznanika i poznanica.

Kako se prijaviti:

Prijava treba da uključuje motivaciono pismo i CV (na BHS ili engleskom jeziku), kao i kontakte dvije osobe koje su reference za prethodno iskustvo. Prijavu je potrebno dostaviti na e-mail adresu info@mreza-mira.net, zaključno sa petkom, 22. aprilom u ponoć. Nepotpune prijave i prijave koje stignu posle naznačenog vremenskog roka neće biti razmatrane. Udruženje Mreža za izgradnju mira će o rezultatima konkursa obavijestiti sve kandidate i kandidatkinje.

Jedna od temeljnih vrijednosti Udruženja Mreža za izgradnju mira je borba za jednakost svih, stoga ohrabrujemo prijavu kandidata_kinja bez obzira na spol, rodni identitet, seksualne karakteristike, seksualnu orijentaciju, etničku i vjersku pripadnost, godine, invaliditet, fizičke ili bilo koje druge karakteristike.

Više o Mreži za izgradnju mira saznajte na: www.mreza-mira.net

Više o projektu Snaga loklanog saznajte na: www.snagalokalnog.ba

Sretno!

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi