Okupi ekipu i osvoji 800 KM za poboljšanje svoje ulice

Već godinama te muči isti problem u tvojoj ulici, ali niko ga ne rješava. Ne čekaj više da ga neko drugi riješi, okupi svoj tim, prijavi se za učešće na obuci za mlade i osvoji 800 KM sa kojima ćeš riješiti taj problem i tako doprinijeti sebi, svojim prijateljima i svojoj ulici.

Učešće na obuci je potpuno besplatno! Prijavi se putem online obrasca na ovom linku, najkasnije do 27.2.2022. g. do 23.59 sati. Prijava za učešće mora biti timska, pojedinačne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Učešćem na obuci dobit ćeš priliku osvojiti 800 KM koje možeš iskoristiti da unaprijediš svoju ulicu, usvojiš nove ili usavršiš trenutne vještine, upoznaš mlade iz drugih dijelova grada, te dobiješ priliku postati lokalni heroj i predstaviti se cijelom gradu u najboljem izdanju. U toku obuke organizirat ćemo i susrete s lokalnim vlastima, pa ćeš i njima moći ispričati o problemima koji te muče.

Sve ovo dio je projekta Mladi u zajednici, kojeg realizuje Omladinsko udruženje REaktiv, a koji se provodi u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansirana od strane Austrijske razvojne agencije.

Obuka se sastoji od 4 modula i trajat će dva mjeseca. Moduli će se održavati vikendima u Centru za mlade Zenica, na adresi Jalijski put br. 5. Planirani raspored i teme modula su:

  • Identifikacija problema u mojoj zajednici, 5 – 6. mart (subota i nedjelja)
  • Mikro projektni menadžment, 19 – 20. mart (subota i nedjelja)
  • Medijska i politička pismenost, 9 – 10. april (subota i nedjelja)
  • Volontiranje, aktivizam i liderstvo, 23 – 24. april (subota i nedjelja)

Svi timovi koji budu odabrani za učešće u obuci imat će osigurane radne materijale, osvježenje, hranu, mentorsku podršku, plaćene putne troškove u slučaju potrebe i priliku sarađivati sa stručnjacima iz navedenih tema.

Omladinsko udruženje REaktiv zadržava pravo promjene navedenih termina, a o čemu će svi učesnici biti blagovremeno obavješteni.

U slučaju dodatnih pitanja sve informacije možete dobiti slanjem emaila na info.reaktiv@gmail.com ili se javiti na Facebooku i Instagramu.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.