Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini: Postani i Ti član

Znaš li da si medij?

Znaš li da imaš pravo da postaviš pitanje, da dobiješ odgovor, da razmišljaš , da formiraš i braniš stav?
Mi želimo da znaš, jer ti je i jer nam je važno. Ta saznanja traže vrijeme, prostor i iskustvo, a Omladinska novinska asocijacija u BiH raspolaže i jednim i drugim i trećim i  rado ih dijeli.
Predstavljamo: Omladinska novinska asocijacija u BiH, Lokalni tim ...
Kome? Mladima,  srednjoškolcima/srednjoškolkama, studentima/icama, onima na pauzi, zaposlenima i nezaposlenima, iz bilo kojeg sela, opštine i grada u Bosni i Hercegovini.
Kada? Uvijek, a posebno u  periodu od 26.5. do 26.6. 2020. godine.
Kako primijete mlade koji žele? Mladi popune obrazac do kojeg se dolazi jednim klikom:
https://docs.google.com/forms/d/18BkAA0UGnyVrp_5zH2CHjxxS_witTPcr3KiTQHxpGlA/edit
Šta podrazumijeva vrijeme, prostor i iskustvo? Zajedno stvaramo medijski sadržaj prema našim potrebama u kojem možemo ispitivati i govoriti bez ograničenja, vodeći se osnovnim načelima . Načela, naravno, zajedno upoznajemo i razumijevamo. Pitamo i govorimo u tekstovima, video snimcima, podcast programima…ili bilo čemu što je nama zanimljivo. Zajedno shvatamo značaj slobode (medija), prepoznajemo sebe kao medija( a možemo istovremeno biti umjetnici/e, farmaceuti/e, političari/ke, medicinski/e tehničari/ke, matematičari/ke, domaćini/ce… i sve što želimo), razumijevamo suštinu medijskog djelovanja i razvijamo odnos prema medijima. Šta je najbolje? Sve to proističe iz naših ideja koje postaju naše aktivnosti. Niko nam ne upisuje ocjene, niko nas ne otpušta i niko nas ne prisiljava.
 Vizija ONAuBiH-a 
Slobodno duštvo u kojem se kritički promišlja i djeluje.

Misija ONAuBiH-a 

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini je nevladina organizacija koja edukuje i uključuje mlade iz cijele države da plasiraju i kritički konzumiraju medijski sadržaj, te doprinosi medijskoj pismenosti kao jednoj od vrijednosti slobodnog društva.
Ako se pronalaziš u odgovoru na pitanje KOME?, nadamo se da ćeš se odazvati našem pozivu i doprinijeti širenju naše Asocijacije.
Da bi nas upoznao bolje, vodimo te do naše web stranice: http://onaubih.ba/
Facebook stranice: https://www.facebook.com/onaubih/?epa=SEARCH_BOX
Instagram profila:@ onaubih
Youtue kanala: https://www.youtube.com/channel/UCL6OnZJHdJNEvSAs3NNOD3g
E-mail adresa na koju možeš pisati bilo kada: onaubih@gmail.com

Posljednji postovi