ONLINE EVENT – Uloga mladih u procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana: “Jačanje kapaciteta ulaganjem u kvalifikacije i vještine”

Predstavljamo vam prvi onlajn događaj koji organizuju Mladi evropski ambasadori (YEA), pod nazivom „Uloga mladih u procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana: jačanje kapaciteta ulaganjem u kvalifikacije i veštine“ koji će se održati 15. decembra 2020., sa početkom u 16:00 CET.
Ovaj događaj je prvi od pet veoma interesantnih događaja na različite teme koje su od značaja za mladime zapadnog Balkana i EU, a koji će se održati u decembru 2020. i januaru i februaru 2021. godine.

Mrežu Mladih evropskih ambasadora čini 60 mladih ljudi sa Zapadnog Balkana koji su zainteresovani za učenje o evropskim vrednostima i promociju prilika koje EU nudi, ali takođe motivisani da zagovaraju različite ideje i teme poput interkulturalnog učenja, zajedničke regionalne omladinske inicijative, lokalnih inicijativa, umetnosti i kulture, sporta, digitalne tehnologije, zaštite životne sredine, zaštite ljudskih prava i u ovom slučaju – mladi i ljudski kapital.
Što je najvažnije, Mladi evropski ambasadori su otvoreni za razmenu ideja i podsticanje promena u našim zajednicama, regionu Zapadnog Balkana i širom EU.
Na prvom panelu pod nazivom „Neformalno obrazovanje i omladinske razmene- uticaj na unapređivanje veština i znanja mladih“ govoriće renomirani govornici: gospođa Fanny Seree iz Centra za tematsku ekspertizu o ekonomskom upravljanju koji radi na obrazovanju, zapošljavanju i socijalnim politikama u okviru DG NEAR, g. Edin Koljenović, šef lokalne RYCO kancelarije u Crnoj Gori, g. Astrit Istrefi, izvršni direktor Balkanskog foruma, i g-đa Emina Balota, mlada evropska ambasadorka iz Crne Gore.
Drugi panel, koji je posvećen omladinskom preduzetništvu kao sredstvu za rešavanje problema odliva mozgova i pozitivnim praksama lokalnih zajednica sa Zapadnog Balkana, predstaviće nadahnjujuće mlade umove poput gospodina Branislava Jovanovića, osnivača brenda but&co , g. Senada Šantića, suosnivača ZenDev, g. Aleksandra Dimeskog, osnivača i izvršnog direktora kompanije Photonica, Aurore Babe osnivačice NEUAR-a i g. Srđana Hromiša, mladog evropskog ambasadora iz Srbije.
Da biste se priključili našem događaju, jednostavno posetite www.webalkans.eu [1]  ili se uključite u naš Facebook Live na stranici WeBalkans. Svi učesnici će moći da postave pitanje panelistima i da učestvuju u diskusiji putem Facebook Live prenosa.
Agendu pronađite na ovom linku.