Online radionica: Komunikacija s teško dostupnom publikom u polariziranim društvima

Webinar

Balkan

Mreža za profesionalizaciju medija jugoistočne Evrope (SEENPM) organizira online radionicu na temu kounikacije sa teško dostupnom publikom u polariziranim društvima.

Radionica je namijenjena medijskim profesionalcima sa područja Zapadnog Balkana i biće održana 1.6.2023. na platformi Zoom.

Voditelji radionice:

– Zoltán Sipos, osnivač Átlátszó Erdélyja, podijelit će svoje uvide u izgradnju povjerenja i povezivanje sa teško dostupnom publikom. Njegova iskustva u radu sa jednom od najkonzervativnijih zajednica u Evropi pružaju jedinstvenu perspektivu navigacije složenim društvenim pejzažima.

 

– Anneleen Ophoff, glavna urednica časopisa Are We Europe, predstavit će moćnu metodologiju “Complicating the Narratives”. Ovaj alat pruža svjež pristup izvještavanju u polariziranim društvima, omogućavajući nijansiraniju i učinkovitiju komunikaciju.

Ovaj online događaj će ujedno poslužiti kao uvod u offline događaj mreže SEENPM, gdje će biti ponuđena praktična obuka i dublje razmatranje ove teme.

Registracija za radionicu otvorena je ovdje. https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIsdO2urjIiHtZ-JoQQbS-Gm-wX8Te4H6vO?fbclid=IwAR1tIFGP0BWPR3q76rd4J9WdRuJ5vGZy4ClzJlDbgMhxgu-eX3Bmu9sw9DI#/registration

Preuzeto sa: media.ba

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“