Osjećaju li se slobodno pripadnici svih konfesija? – Sa mačkama u zajednici (VIDEO)

U Tuzli postoji Odbor za međureligijsku saradnju koji je formiran prema incijativi Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini. Među brojnim aktivnostima oni i oštro osuđuju skrnavljenje vjerskih objekata i spomenika, te zajedno rade na promociji jedinstva, zajedništva i mira.


Članovi su predstavnici svih konfesija, a kojim aktivnostima se mladi posvećuju, kao i koliko su religiozni, da li na našem prostoru ima religijskog radikalizma i da li politika zloupotrebljava vjeru odnosno religiju u Bosni i Hercegovini, neka su od pitanja na koje odgovaraju vjerski predstavnici u Tuzli.
Gostujući u programu RTV7 Tuzla kazali su da u Tuzli postoji visok stepen multikulturalnosti i interkulturalnosti, koja je po tome posebna u Bosni i Hercegovini.
Naši gosti su bili predstavnici tri najmnogoljudnije konfesije u BiH i u gradu Tuzli, islamske, katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, koji su kazali i da se osjećaju slobodno kao predstavnici svojih vjerskih zajednica i da mogu djelovati bez pritiska.
Naši gosti su bili Esmir efendija Hasanović koordinator za rad sa mladima pri Medžlisu Islamske zajednice Tuzla, fra Franjo Ninić župni vikar u Franjevačkom samostanu Tuzla i Miloš Trišić paroh tuzlanski.
VIDEO

(RTV7)