Osveta SDA: Svim Čamparama na budžetu će ovaj mjesec biti odbijen topli obrok #SJAŠITE

Nakon žestokih osuda Aljoše Čampare na rad Stranke demokratske akcije, te napuštanja svih pozicija unutar stranke, SDA mu nije ostala dužna. Direktnim udaranjem na džep su dali do znanja da nema šale kada je u pitanju ovakva vrsta napada.
Ministar Čampara predložio: Zatvor za sve koji krše naredbe o samoizolaciji  | Visoko.co.ba
“Slušali smo ga kako mjesecima blati rad naše stranke i nismo ništa poduzimali. On nije prvi koji ovo radi i navikli smo na ovakve postupke. To samo dokazuje stepen demokratije SDA i mogućnost slobode govora unutar stranke. Ali onako bahat način da napusti sve pozicije koje su mu sve u životu dale, nećemo tolerisati”, kategorično je reagovao Bakir Izetbegović.
Izetbegović je izdao naredbu da se svim Čamparama na budžetu odbije topli obrok za ovaj mjesec, kako bi vidjeli da nema šale s ovakvim potezima.
“Sve Čampare, tačnije njih 34 će ovaj mjesec ostati bez toplog obroka i nek se zahvale Aljoši na tome. Kada je trebalo uposliti članove porodice onda je SDA valjala, a sada priča ovako o nama. Njemu ćemo također na trenutnoj poziciji odbiti regres za godišnji i topli obrok za tri mjeseca. Neka zna da svaki put kad udari na nas, da ćemo mi njemu udariti na kašiku”, dodao je Izetbegović.
Izetbegović je također pokrenuo inicijativu da se retroaktivno također odbije topli obrok svim pobunjenicima koji su nekada bili u SDA, od Konakovića pa na dalje.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.