OTVOREN KONKURS ZA 8. VIVA FILM FESTIVAL

Direkcija Viva Film Festivala organizuje 8. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL koji će biti održan od 14. – 18.09.2022. godine u Sarajevu i devetnaest (19) gradova BiH.

“Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati Vas na predstojeći 8. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2022. koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još devetnaest (19) gradova Bosne i Hercegovine, pod sloganom “Šira slika”. Pozivamo sve filmske umjetnike, ljubitelje filma, studente i sve one koji govore filmskim jezikom da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje, širili vidike i poslali filmske poruke svijetu”, poručili su iz direkcije Festivala.

Viva Film Festival očekuje predstavnike 30-tak zemalja sa preko 70 filmova iz svih kategorija, prema propozicijama Festivala.

Svi filmovi koji budu selektovani u finalnu selekciju ulaze u takmičenje za vrijedne nagrade po četiri kategorije:

– Religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije);

– Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti);

– Turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze).

– Omladinski BiH (filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije)

Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na 8. VIVA FILM FESTIVAL-u.”.

Rok za dostavu filmova i prijava je 15.05.2022. godine.

Opširnije informacije o Festivalu, prijavu i akreditacioni list, možete pronaći na web stranici: http://www.vivaba.com/

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi