Otvoren poziv za Akademiju demokratije za mlade žene 2022/2023

Ako ste mladi (18-35 godina), motivisani da steknete nova znanja i iskustva kroz jednogodišnji program koji se tiče građanskog aktivizma i društvenog angažmana – ovo je pravi Program za Vas!

U periodu od oktobra 2022. godine do juna 2023. godine imat ćete mogućnost da steknete znanja i iskustva koja će vam pomoći u Vašem budućem profesionalnom i privatnom rastu i razvoju.

Akademija demokratije za mlade žene se tradicionalno održava već šest godina i mladim ženama širom Bosne i Hercegovine pruža znanja i iskustva koja će im biti od koristi cijeli život. Kroz aktivni angažman na Akademiji u sklopu pet edukativnih  modula imati ćete priliku da aktivno učestvujete u procesima društvenih promjena u BiH, doprinesete podizanju svijesti mladih i građanstva kroz  kreiranje i implementaciju vlastitih projekata zajedno sa lokalnim nevladinim organizacijama u svojim zajednicama.

Više o Akademiji pročitajte na sljedećem linku.

Ako želite biti dio VII generacije Akademije demokratije za mlade žene, kliknite na LINK za prijavu.

PRIJAVA

Prijave traju sve do 15. septembra 2022. godine, a za sva pitanja nam se možete obratiti putem e-maila: general@zenezazene.ba.

Ovaj projekat je podržan od strane National Endowment for Democracy.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi