Otvoren poziv za besplatnu obuku za istraživače krupnih zvijeri

Otvoren je poziv za prijavu kandidata za besplatnu višednevnu obuku za buduće istraživače krupnih zvijeri u Bosni i Hercegovini. Obuka će se održati od 8. do 13. juna na području Krajine (oštine Petrovac, Bihać; planinski masivi Klekovače i Plješevice; u blizini zaštićenih područja Nacionalnog parka “Una” i Strogog rezervata prirode “Prašume Lom”).

Prijaviti se mogu kandidati koji se u svom radu ili obrazovanju bave temom krupnih zvijeri i žele nadograditi svoje znanje i povezati se sa kolegama koje se bave istim i sličnim poslovima.

CV i motivaciono pismo je potrebno poslati do 25. maja na e-mail adresu: anja.dragomirovic@czzs.org

Centar za životnu sredinu je 2019. godine održao obuku u Nacionalnom parku “Sutjeska” gdje je 15 mladih ljudi tokom šestodnevne obuke upoznalo osnove ovog istraživačkog poziva, ali i proširilo i povezivalo znanja iz srodnih oblasti: šumarstva, vetrerine, biologije i ekologije i dr. Kako je bilo na prethodnoj obuci pogledajte na linku:
https://czzs.org/odrzana-obuka-za-buduce-istrazivace-velikih-zvijeri/

Prednost imaju kandidati koji su prošli obuku održanu 2019. i/ili kandidati koji svojim CV-jem dokazuju da se bave temom istraživanja krupnih zvijeri u svom profesionalnom, stručnom ili naučnom radu.

Po završenoj obuci biće raspisan poziv za izbor najbolje dvije projeketne ideje, a gdje će polaznici obuke moći aplicirati za sredstva namijenjena za provođenje malog istraživačkog projekta.

Sve troškove višednevne obuke pokriva organizator (Centar za životnu sredinu).

Tačni mjesto i vrijeme te detaljna agenda obuke biće naknadno potvrđeni odabranim kandidatima.

Za sva dodatna pitanja obratite se na majl adresu:
anja.dragomirovic@czzs.org

Prijaviti se mogu kandidati koji se u svom radu ili obrazovanju bave temom krupnih zvijeri i žele nadograditi svoje znanje i povezati se sa kolegama koje se bave istim i sličnim poslovima.

Posljednji postovi