Otvoren upis na odsjek za glumu Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu

Prijemni ispit održat će se 01.07. 2023. u 10 sati na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, na adresi Obala Kulina bana 11

Odsjek za glumu osnovan je 1981. godine i najstariji je odsjek na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Sa ukupno četrdeset generacija glumaca, koji kao okosnica bh. pozorišnog života nose regionalne repertoare i uspješno se bave glumom na svim svjetskim meridijanima, naši alumniji su svojim znanjem i talentom izgradili su bosanskohercegovačku kinematografiju, koja je jedan od najznačajnijih brendova naše zemlje na međunarodnoj kulturnoj sceni.

Za svoje glumačke kreacije dobitnici su brojnih međunarodnih i regionalnih nagrada i priznanja, kao i višestruko nagrađivani nastavni kadar, koji su aktivni u profesiji i koji kontinuirano rade na unapređenju i usklađivanju nastavnih planova i programa sa modernim tokovima pozorišne i filmske umjetnosti.

Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu sa radošću očekuje novu generaciju budućih uspješnih glumaca u klasi prof. Ermina Brave i van. prof. Džane Pinjo Haračić.

Prijemni ispit održat će se 01.07. 2023. u 10 sati na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, na adresi Obala Kulina bana 11 a sve informacije o upisu dostupne su na linku.

 

Preuzeto sa: mreza-mira.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi