Ovo su najbolje aplikacije za zaradu

Danas imate mogućnost da zarađujete preko vaših mobilnih telefona ili laptopa jer postoje aplikacije za rad. Internet nam je sigurno  olakšao svakodnevnicu, piše portal bankar.me.

Iz udobnosti svog doma možemo platiti račune, dogovoriti sastanak, razgovarati s prijateljima, kupovati šta god želimo i još mnogo toga. Jedna od stvari koja bez interneta ne bi bila moguća je  raditi od kuće .

Danas, možete biti freelancer i raditi za ljude iz cijeloga svijeta ili obavljati jednostavne poslove koje možete raditi u slobodno vrijeme. Iz ovog razloga aplikacije za zaradu u 2022. godini postale su najtraženije u Google Play-u i App store-u.

Zbog pandemije koja je zadesila cijeli svijet u 2020. godini mnogi su morali svoje poslove tražiti na internetu. Rad od kuće je  jedna od pozitivnih stvar i 21. vijeka i stoga vam donosimo listu najboljih aplikacija za rad u 2021. godini.

Fiverr iskustva

Lista najboljih aplikacija ne bi bila potpuna bez Fiverr-a. Ovo je najpopularnija platforma za freelancing poslove. Vjerovatno se upoznati koliko je freelancing posao isplativ i odličan za sve studente i one koji žele dodatno uštedjeti.

Možete kreirati logo, reklamu, napisati tekst ili riješiti neki programski posao? Onda je  Fiverr aplikacija za vas jer će vas povezati sa svim klijentima koji traže vaše usluge iz cijelog svijeta.

Dakle, kako bi zaradili na ovoj aplikaciji dovoljno je nudite uslugu u kojoj ste najbolji i za koju smatrate da je tražena na ovoj platformi.

Plaćanje se, kao i na većini ovakvih aplikacija, vrši putem PayPal – a. Važno je napomenuti da Fiverr uzima oko 20 % provizije vaše zarade, uključujući i vaše napojnice.

Swagbucks je odlična aplikacija za posao

Swagbuck aplikacija je jedna od onih koje ne nude previše zahtjevne poslove. Na ovoj aplikaciji možete  zaraditi gledajući reklame , igrajući igrice ili ispunjavajući ankete. Za razliku od Fiverre gdje možete raditi i više nego dovoljno, na Swagbucksu to nije slučaj.

S obzirom da su u pitanju vrlo lagani poslovi za koje nije potrebno posjedovati određene vještine očekujte skromnu zaradu preko ovih aplikacija.

Kada izvršite neki zadatak zaradićete određen broj Swagbucks bodova, što se kasnije pretvara u novac. 100 Swagbucks bodova je 1 $. Novac možete preuzeti preko PayPala ili u obliku poklona koji možete iskoristiti na određenim stranicama.

Iako zarada nije velika, ovo je odlična aplikacija za zaradu preko kojega slobodnog vremena možete unovčiti i pretvoriti u nešto korisno.

Ebay

Ako imate previše stvari onda je ovo izvrsna prilika za dodatnu zaradu. Preko E – baya ili bilo koje druge platforme za prodaju možete zaraditi sasvim dovoljno i uštediti.

Odjeća, stare kovanice ili poštanske markice, CD-ovi ili bilo šta drugo može se na E – bayu prodati.

Pogotovo u posljednjih godinu dana tražene su starije, vintage stvari iz 2000-tih. Ukoliko imate zanimljivu stvar koja vam samo skuplja prašinu onda je vrijeme da zaradite nešto novca.

Naravno, prilikom postavljanja cijene budite realni. U slučaju da niste sigurni u vrijednost vašeg proizvoda istražite koliko druge prodaju slične stvari i pronađite zlatnu sredinu.

Poshmark aplikacija

Aplikacija Poshmark prilagođena je prodaji odjeće i pribora. Registracija je vrlo jednostavna i brza. Nakon registracije uslikajte svoj proizvod ili učitajte fotografije svoje stavke, ispunite opis, odredite cijenu i objavite ga.

Također možete istaći stavke u aplikacijama “Posh party” koje su virtualni događaji kupnje koncentrisani na određene brendove, kategorije i teme.

Poshmark vam putem e-maila šalje poruku s unaprijed plaćenom pošiljkom nakon kupnje. Sve što vi treba da uradite je poslati pakte. Plaćanje se vrši online  u većini slučajeva preko PayPala ili bilo koje druge platforme za online transakcije novca.

Za prodaju putem Poshmarka ova aplikacija uzima proviziju od 2,95 $ za prodaju ispod 15 $ i 20 % proviziju za prodaju od iznosa iznad 15 %.

Aplikacije za dostavu

U posljednje vrijeme mogli ste primijetiti da se na našim prostorima šire aplikacije za dostavu. U nekoliko klikova možete naručiti iz vašeg omiljenog restorana.

Iako ovo nije online posao svaki je uključio aplikaciju jer preko nje preuzimate narudžbe. Za ove poslove potrebno je da imate automobil, biciklo ili motor i naravno mobitel.

Preko ovakvih aplikacija možete zaraditi sasvim pristojan iznos novca, te na vama je koliko želite dnevno preuzeti narudžbu za isporuku.

Neobux

Neobux je platforma koja plaća za gledanje reklama, igranje igrica i popunjavanje anketa i upitnika.

Zarada je minimalna u odnosu na neke druge aplikacije ali je ovo tipično za ovu vrstu poslova. Ipak je u pitanju zadatak koji ne oduzima mnogo vremena i ne zahtijeva posebne vještine, znanja.

Registracija je vrlo jednostavna i tek kada se prijavite dnevno možete gledati samo 4 reklame. Ako vaš profil nije aktivan, Neobux će izbrisati nalog nakon 30 dana ne korištenja, prenosi itrevolucija.

Ako ne znate kako da ispunite slobodno vrijeme onda je ovo pravi način jer možete i uštediti novac!

MyPoints

MyPoints je aplikacija koja je osnovana 1996. godine. Radi na istom principu kao Neobux ili Swagbucks. Na ovoj platformi možete zaraditi gledajući reklame ili igrajući igrice te možete skupiti virtualne bodove.

Virtualne bodove možete obnoviti ili zamijeniti za poklon bonove koje možete iskoristiti na određenim stranicama. Kada prvi put priključujete ovu aplikaciju dobit ćete 10 $ bonusa.

akta.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi