Pekara sa Mahmutovca aplicirala za nabavku vakcina za Kanton Sarajevo #SJAŠITE

Vlast u Kantonu Sarajevo je odlučila uzeti stvar u svoje ruke po pitanju nabavki vakcina. Pozvali su sve privatnike, koji imaju bilo kakvu mogućnost, da se prijave i pomognu u ovoj akciji spašavanja ljudskih života. Jedan od kandidata se već ističe po pitanju kvalitete i ponude koju je poslao.
PRILIKA / Potrebna dva pekara u Zenici |
“Pravo da vam kažem, ja vam ni nemam taj Facebook, ali u mene sin je vidio na Facebook stranici Vlade Kantona Sarajevo, da je raspisan poziv za male i srednje obrte, koji bi pomogli da se nabavi vakcina. Odmah me pitao: “Babo, šta misliš da apliciramo”? Prvo sam ga pogledao skeptično, a onda sam odlučio što da ne, vrijedi probati. Kada je brate mogao Fikret naručiti respiratore, može vala i pošteni Feho”, ističe Fehim Buhtlica, vlasnik pekare Feho sa Mahmutovca.
Domaćin kakav i jeste, Fehim nije tražio previše, već samo onoliko koliko mu fali. Kaže da je sve pošteno zaradio sa svojim deset prsta, i da ne žali pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna.
“Ja radim k’o kmet, s porodicom ovdje u pekari. Svi mi pomažu, radimo mnogo, ali zato mašala i uzmemo pofino. Tako da ti je Feho ušparao nekih 35 milja maraka. Kont’o sam to sačuvati sinu kad se oženi, da dignem još jedan sprat na kući za njega i mladu, ali evo takav vakat. Mora se dati iz svog džepa da bi se pomoglo. Ja evo ne tražim čak ni novac unaprijed, daću od sebe, a neka mi vlada refundira s nekom skromnom maržom od 35% kad bude eto mogla, za mjesec, za mjesec”, veli nam skromni Fehim.
Pekara Feho je trenutno prva rangirana po pitanju bodova, s obzirom na to da se gospodin Fehim Buhtlica pokazao kao najozbiljniji kandidat za naručivanje vakcina.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.