Mladi bračni parovi u Sarajevu će dobiti po kutiju kondoma kao subvenciju kada kupe stan #SJAŠITE

Vlada Kantona Sarajevo je dala subvencije mladim bračnim parovima prilikom kupovine prve nekretnine. Ova pomoć će znatno olakšati rješavanje njihovog stambenog pitanja, i omogućiti da lakše prebrode kredit.
Free Photo | Girl and boy
“Svi parovi koji apliciraju će dobiti pomoć od Vlade Kantona, i neće biti nikakvih selekcija niti ograničenog broja. Potrebno je samo priložiti vjenčani list i papire od nekretnine koju ste kupili i završili ste posao. Sve ostalo je naša briga i ovo je jedan od projekata kojim želimo da zadržimo mlade da ostanu ovdje i da ne idu vani u razvijene zemlje. Pomoć je simbolična, ali opet značajna, jer motiviše mlade da se ne zalijeću”, rekao je premijer Vlade Kantona Sarajevo Mario Nenadić.
Svaki par koji aplicira će dobiti po jedan paket visokokvalitetnih, višekratnih, sofisticiranih kondoma, koje mogu koristiti čak i do godinu dana.
“Ove prezervative koje smo naručili su zaista zadnja riječ tehnike na tržištu. Nisu jednokratni i jednostavno se mogu oprati nakon korištenja. Ovim motivišemo mlade ljude da ne prave odmah djecu prilikom ulaska u brak, već da prvo malo uživaju, vode ljubav bez pritiska i da im u podsvijesti ne stoji da li su spremni za dijete i koliki je to trošak. Ovako se mogu praskati bez ikakve brige a pritom i uštede pare, jer ne moraju izlaziti već imaju razlog više da ostanu kući”, dodao je Nenadić.
Iako ne postoji broj kandidata koji se može prijaviti, za one najagilnije je vlada ipak pripremila mali poklon iznenađenja. Prvih deset parova koji apliciraju, dobit će i po kutiju cigareta kako bi imali šta zapaliti nakon seksa.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.