Zavod za zapošljavanje: Nezaposleni snagom pozitivnog razmišljanja mogu sebi prizvati posao #SJAŠITE

Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo uputio je apel svim nezaposlenim, radno sposobnim, građanima Kantona Sarajevo da snagom pozitivnog razmišljanja mogu komotno sebi prizvati posao. Iz Zavoda su naglasili da će ova strategija za prizivanjem posla u narednom periodu biti jedna od glavnih koje će pokušavati da implementiraju u nastupajućoj recesiji.
Can Positive Thinking Prevent a Heart Attack? - Cleveland HeartLab, Inc.
“Izvršenjem velikog broja stručnih analiza došli smo do zaključka da će u narednom periodu nastupiti velika recesija, te da je moguće da veliki broj ljudi ostane bez zaposlenja. Iz ovog razloga smo svjesni da je neophodno tražiti načine kako bismo mogli olakšati potragu za poslom dragim sugrađanima kojima se ta strašna situacija dogodi. Kanalisanje pozitivne energije je nešto što mora da se radi kontinuirano i na čemu naši sugrađani koji traže posao trebaju da baziraju svoju potragu. Dobar CV je uredu, ali ukoliko budete kanalisali pozitivnu energiju jako su male šanse da ne pronađete posao i da isti ne bude odličan. Možda će vam trebati nekoliko mjeseci ili godina, ali nema šanse da vaše slanje energije Kosmosu ne upali. Volite Kosmos i on će voljeti vas, vjerujte nam. Iz ovog razloga nećemo osmišljavati nikakve druge strategije osim ove navedene. Nemamo više vremena od toga” – izjavio je za naš portal Emir Uhljeb, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo.
Uhljeb je na kraju razgovora dodao da želi iskazati veliku zabrinutost za nezaposlene i buduće nezaposlene u Kantonu Sarajevo ispred Zavoda.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.