Sud u Sarajevu naružio muškarca koji je sinoć nožem prijetio putnicima u tramvaju, al’ pra’o #SJAŠITE

Muškarac koji je sinoć nožem prijetio putnicima u jednom od sarajevskih tramvaja bez nekog posebnog razloga u Općinskom sudu u Sarajevu doživio je neugodnu situaciju. Naime, sudija kod kog je muškarac završio užasno je i strašno naružio ovog muškarca, te mu nanio veliku duševnu bol.
How Can We Hold Misbehaving Federal Judges Accountable? | Fix the Court
“Ja sam jednostavno morao tako da reagujem. Pa nije ok da se ljudi ne osjećaju sigurnim dok putuju javnim prevozom kući s posla. Mislim, pogotovo u ovoj situaciji gdje nam je na grbači i globalna pandemija tokom koje se svakako svi osjećamo užasno uplašenim i nesigurnim. Nije uredu da neko svoj frustracije iskaljuje na nevinim putnicima koji se vraćaju s posla na koji im se svakako ne ide i to prevozom kojim im se svakako ne putuje. Ja sam posjeo ovog čovjeka i jako, jako, jako, oštro sam ga naružio. Ovu vrstu kazne naš Krivični zakon ne poznaje i veoma je moguće da sam ja izašao iz okvira u kojima sam se mogao kretati ali jednostavno je bilo jače od mene. U svojoj karijeri nisam nikada jaču i veću kaznu izrekao nekome ko je izvršio sličan prestup i sličan postupak. Nadam se da ovaj moj postupak neće imati dalekosežne negativne posljedice ali i ako bude imao, ja stojim iza njega. Naružit ću svaki put osobu za koju smatram da je počinila ovako teško krivično djelo” – izjavio je za naš portal sudija Amir Čekić.
Zbog ovako okrutne kazne za počinjenje krivičnog djela otvorena je opsežna istraga protiv sudije Čekića kom prijeti suspenzija za postupanje van okvira ustaljenih kazni u Kantonu Sarajevo.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi