Penzioneri u FBiH će dobiti po haše i pet jaja kao jednokratnu pomoć #odgovornost

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je pustila novac iz budžeta, kako bi penzionerima omogućila jednokratnu pomoć za naredni mjesec. Vlada je za ovu donaciju izdvojila ogromnu cifru novca, ali ističu da je ovakva vrsta pomoći neophodna.

Danas sam napisao odobrenje da se iz budžeta izdvoji čak 30.000 KM, kako bi se penzionerima uzeo po paket pomoći za naredni mjesec. Naglasio sam svojim ljudima koji će nabaviti namirnice da striktno pregovaraju da ih dobiju po nabavnoj cijeni, kako bismo mogli obezbijediti dovoljne količine za sve. Momci će već sutra ujutro otići da pogledaju ponude i odu u nabavku”, kaže premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.
Svaki penzioner će dobiti po haše i pet jaja, kako bi sebi mogli eto nekoliko dana za redom napraviti doručak šampiona.
“Dobiti danas besplatno haše na ovakvom vaktu je begovski potez, priznat ćete. Još pogotovo kada uz to dobijete i jaja, onda je to ozbiljna trpeza, jer ga ne morate jesti samog. A i naši penzioneri svakako ne jedu mnogo. Njima to može biti nekoliko dana, tako da će biti finih obroka. Pogotovo kome je bračni drug još uvijek u životu, onda znači da će za tu kuću ići dva hašeta i deset jaja. Ja se izvinjavam, ali ni ja nemam toliko hrane u svom frižideru”, dodaje Novalić.
Iako ne obećava, Fadil Novalić je rekao da će se potruditi da uz svaku porciju obezbijedi i po pola hljeba, kako bi mogli jesti doručak kako treba.
Tekst je satiričnog karaktera.Preuzeto sa šatro.info.