Peti puta po redu: Najšareniji “BH Color festival” održat će se u Brčkom 21. i 22. avgusta

Peti najšareniji “BH Color” festival održat će se 21. i 22. avgusta na poligonu u Brčkom. Organizatori su kazali da će karte za festival biti u prodaji već od ponedjeljka 22. juna na servisu www.kupikartu.ba te svim njihovim prodajnim servisima. U Brčkom će se moći kupiti u prostorijama caffe Vanilla (pješačka zona) i caffe Jazzwa (zanatski centar). Cijena ulaznica za oba dana je trenutno 15 KM.


Organizator i direktor festivala Miloš Stankić je kazao da nikada nije bilo teže odlučiti se na organizaciju samog festivala.”S jedne strane, tu su propisane mjere zaštite kojih se moramo pridržavati, iako su naši posjetioci i ranijih godina nosili maske, koje su ih štitile od prašine boja. Šalu na stranu, festival se održava na otvorenom a ukoliko budemo bili limitirani brojem ulaznica koje možemo pustiti u prodaju i to ćemo svakako ispoštovati”, kazao je Stankić.

Prema Stankićevim riječima sama produkcija, kvalitet zvuka kao i vizuelni efekti, festivalskih dana, ostat će na visokom nivou.”Uprkos skromnom budžetu, limitiranju što se tiče dolaska stranih gostiju, potrudit ćemo se da sve, što se tiče samog festivala, kao i do sada ide uzlaznom putanjom. Mi smo čak za ovu godinu, budući da obilježavamo mini jubilej, planirali da festival traje tri dana ali ćemo ipak morati da se zadržimo na dvije festivalske večeri. Što se izvođača tiče, bit će poznata imena iz svijeta elektronske muzike s EX YU prostora. Za sve posjetioce i ove godine imamo dva stage-a, Main stage i Hammer stage. Main – elektronska mainstream muzika (EDM) i hammer stage za ljubitelje underground zvuka”, dodao je.

Zbog mogućnosti limitiranja broja posjetilaca organizatori su savjetovali svim zainteresovanim da što prije osiguraju svoju kartu, a u slučaju da dođe do otkazivanja održavanja festivala, posjetioci će imati dvije opcije.Prva je da refundiraju novac u cjelokupnom iznosu, a druga je da karte budu važeće i za 2021. godinu, poručuju organoizatori, koji vrijedno rade i na pripremi boja a ove godine planiraju napraviti 30 000 vrećica boja u 10 nijansi.

Izvor: Klix