Počela je druga CAT BiH Digitalna Akademija!

Druga CAT Digitalna Akademija je započela u ponedjeljak, 19. aprila 2021!


U saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu Drugu Digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža!
Digitalna akademija je okupila 20 najmotivisanijih mladih menadžera/ica društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini.
Na prvom modulu i online upoznavanju je sa učesnicima/ama napravljen uvod i poželjena dobrodošlica, objašnjena pozadina Akademije i CAT-a, ciljevi i očekivanja edukatorica i organizatora/ica, pojašnjeni elementi programa kao i metodologija treninga.
U sklopu predstavljanja programa Akademije najavljena je i terenska aktivnost, odnosno offline modul, koji će se održati u Bijeljini od 17. do 21. maja!
Želja nam je da potaknemo kreativno okruženje u kojem će se mladi osjećati prijatno i ohrabreno da započnu svoju kampanju u zajednici.
Nakon završenog treninga uživo polaznici/ce Akademije će biti u mogućnosti da u partnerstvu sa drugim polaznicima/cama pokrenu svoje digitalne kampanje, koje će između ostalog imati za cilj i jednu “onground” akciju u zajednici odakle dolaze.
Ova aktivnost je podržana kroz program Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).