Politika i mladi

Dana 10.6.2022. godine u sklopu projekta Youth in focus, Vijeće mladih USK organizuje događaj pod nazivom “Politika i mladi” na koji pozivamo sve parlamentarne stranke sa Unsko- sanskog kantona koje trebaju potvrditi svoje učešće delegiranjem predsjednika asocijacija/ foruma mladih ili mladih koji su istaknuti članovi njihovih političkih stranaka.

Kroz nekoliko blokova tema i pitanja na koja će mladi političari odgovarati iz perspektive političkih stranaka o samom položaju mladih u društvu, načinu na koji političke stranke djeluju prema mladima i sa mladima ali i diskusijom i odgovorima na pitanja koja će postavljati prisutna javnost, javnosti ćemo pokazati primjere pozitivne prakse, eventualne nedostatke i mane ali i generalni stav aktivnih mladih političara prema trenutnoj situaciji u društvu kao i prema mladima.
Vijeće mladih Unsko – sanskog kantona je nestranačka i nezavisna nevladina organizacija kojoj je cilj osnaživanje i podrška mladih, zastupanje interesa mladih kao i borba za njihova prava u društvu.

Ovaj događaj se realizuje zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative ( BHRI ) projekta, kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije ( IOM ) a kojeg financira Austrijska razvojna saradnja.

hocu.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi