Posjete tramvajskoj stanici na Otoci najavljene iz 56 zemalja svijeta #odgovornost

Svemirska tramvajska stanica na Otoci konačno je otvorena, na oduševljenje brojnih građana u glavnom gradu BiH. Ne samo da će biti od koristi za domaće stanovništvo, već će igrati veliku ulogu u razvoju turizma u Sarajevu.
“Zadovoljstvo mi je što sam do kraja istrajao u podršci ovom projektu, jer sam vjerovao u ove ljude i njihove ideje. Ova tramvajska stanica će biti ponos i dika ove općine ali i čitavog grada. Ugođaj koji će građani imati prilikom čekanja se može porediti samo sa stanicama u Beču ili Londonu. Ne samo da će biti funkcionalna za građane, već će dosta doprinijeti razvoju turizma u Sarajevu”, kaže premijer Edin Forto.
Ionako pogođeni pandemijom, turistički radnici naglašavaju da je svaka pomoć u razvoju ove grane dobrodošla u ovim teškim momentima.
“Razgovarao sam sa predsjednicima udruženja turističkih djelatnika, ugostitelja i hotelijera. Govore mi da već imaju najavljene posjete iz 56 zemalja svijeta, a to je sve zbog tramvajske stanice. U brošurama se skidaju zastarjele slike Sebilja i stavljaju se slike tramvajske stanice, svijet je pohrlio da vidi čudo koje smo izgradili ovdje. Ovo će u velikoj mjeri ubrizgati jednu veliku financijsku injekciju u ove sektore, a taj novac će omogućiti dalji razvoj samog turizma i ugostiteljstva u Sarajevu”, dodaje Forto.
Obzirom da je ogromno interesiranje za posjetu tramvajskoj stanici, cijena karte za turiste će iznositi 25 Eura, dok će cijena za lokalno stanovništvo iznositi 1,5 KM.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.