Potpisan memorandum o saradnji između „MUNJE“ i CKM

U ponedjeljak, 31. maja, u prostoru CKM, potpisan je Memorandum o saradnji,  između Inkubatora društvenih inovacija “Munja“ i JU CKM.

Memorandum je potpisan sa ciljem saradnje na Hoću.ba platformi i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa. Hoću.ba, čiji je osnivač Munja inkubator, vodeća je i najposjećenija info platforma za osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini koja objavljuje preko 4.000 korisnih sadržaja za mlade godišnje, sa posjetom većom od 400.000 različitih posjetitelja koju prati 100.000 osoba na društvenim mrežama. Memorandum su potpisali Melisa Selak, koordinatorica Inkubatora društvenih inovacija “Munja“ i Armin Omerović, direktor CKM.

Ovoj zajedničkoj aktivnosti potpisivanja memoranduma, pridružio se i Vedad Lemeš,  menadžer ispred omladinskog kluba PRONI, sa kojim i CKM kao i Inkubator „Munja“, imaju dugogodišnju izuzetnu saradnju. Ove saradnje daju mladima nadu, viziju, toleranciju, zajedničku budućnost u ovom modernom vremenu, kada su globalizacija i kompjuterizacija ušli u svaki kutak i sferu života i kada se vidi koliko je tanka linija koja razdvaja slobodu izražavanja od govora mržnje.

Uprkos svemu nastavljamo sa pozitivnim pričama, koje su nam potrebe više neko ikada, svima, a posebno mladima kojima treba omogućiti život dostojan čovjeka u BiH.
(centarkulture.ba)