Potpisan ugovor za izradu Strategije prema mladima u Općini Novo Sarajevo

Institut za razvoj mladih KULT u suradnji sa Općinom Novo Sarajevo pokreće aktivnosti na izradi strateškog dokumenta za mlade Strategije prema mladima Općine Novo Sarajevo za period 2022. – 2026. godina.

Tim povodom, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i izvršna direktorica Instituta Šeherzada Halimić potpisali su Ugovor o saradnji pri izradi strateškog dokumenta za mlade.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo, koji će usko sarađivati na izradi dokumenta, uz smislu provođenja istraživanja na terenu, te učešće članova Vijeća u radnim grupama Općine, zajedno sa Komisijom za pitanja mladih Općinskog vijeća.
Općinski načelnik dr. Tanović istakao je da će se izradom ovog dokumenta doprinijeti efikasnijem upravljanju politike prema mladima na nivou Općine Novo Sarajevo, kao i da će Strategija sadržavati sveobuhvatan pristup izgradnji socijalnih, ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih i njihovo aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvenoj zajednici.
Predmet saradnje po ovom Sporazumu podrazumijeva sljedeće modalitete podrške Instituta i saradnje u:

  • Provodenje istraživanja o položaju i potrebama mladih Općine;
  • Izrada analize o položaju i potrebama mladih Općine;
  • Facilitacija i savjetodavna podrška radnoj grupi za izradu Nacrta strategije prema mladima Općine Novo Sarajevo za period 2022. – 2026. godina;
  • Podrška u pripremi Nacrta strategije prema mladima Općine Novo Sarajevo, što podrazumijeva rad na pisanju dokumenta, uključivanje zainteresiranih strana, podršku u organizaciji javnih konsultacija te finalno oblikovanje dokumenta Strategije prema mladima Općine Novo Sarajevo za period 2022. – 2026. godina.

(mladi.org)