Poziv na događaj: Korupcija – najduža predstava u historiji Bosne i Hercegovine

Institut za razvoj mladih KULT organizira novi zanimljiv događaj koji ima za cilj ukazati na problem korupcije u društvu i potrebu da se protiv korupcije borimo svim raspoloživim sredstvima. Ovaj put je to kultura i umjetnost.

Korupcija sigurno predstavlja najdužu predstavu u historiji Bosne i Hercegovine, mlada glumačka postava iz Mostara nam donosi priču o njihovoj borbi protiv štela.

Događaj će se održati  u četvrtak, 16. marta 2023. godine  početkom  u 18.20 sati ,  u Kinu Igman (Hrasnička cesta, Ilidža) .

Događaj sadrži dva čina:

Čin 1 (18.20)  –  Predstava “Ti, Ja i Štela”  koja na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Predstava je autorsko djelo čiji tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina. Komedija “Ti, Ja i Štela” dio je antikorupcijskog projekta Udruženja “Dignitet” iz Mostara.

Čin 2 (19.10)  –  Panel diskusija na temu “Ti, ja protiv štele”.  Panelisti će uz autora predstave Ivu Čarapinu, biti i renomirani pozorišni i filmski glumci. Panelisti će govoriti o ulozima koje umjetnici i drugi kulturni radnici imaju u borbi protiv korupcije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se popunjavanjem prijavnog obrasca prijave i pogledaju predstavu “Ti, Ja i Štela”, učestvuju u razgovoru sa našim gostima. Cilj događaja je kroz diskusiju i razmjenu informacija podstaći na proaktivan angažman u borbi protiv korupcije. To je moguće jedino ukoliko hrabro progovorimo i ako nam država i institucija pruže neophodnu podršku i zaštitu, navode iz KULT-a.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na linku ,  najkasnije do 16.3.2023. do 12 sati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju putem e-mail adrese  nevio.bruck@kultbih.org

Događaj se realizuje u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

akta.ba

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi