Poziv na Webinar 2.0: Digitalna sigurnost novinara/ki i zaštita tokom rada od kuće

Prethodne sedmice ste imali priliku slušati uvodno predavanje o važnosti digitalne sigurnosti za novinare/ke. Marija Herceg, USAID BMAP IT ekspretica,  je kroz četrdeset mininuta predstavila različite forme digitalnih napada, od ransomwarea, phishinga, pa sve do kompleksnijih metoda napada. Na ovom linku možete pogledati cijeli webinar.
Ovog četvrtka u 15h nastavljamo detaljnije govoriti o važnosti obraćanja pažnje na digitalnu sigurnost novinara/ki, te važnost preduzimanja koraka ka boljoj zaštiti.

U drugom webinaru, Marija će vas detaljnije provesti kroz SAFETAG metodologiju, govorit će o sigurnosnim politikama unutar redakcija i procesu zaštite u vremenu rada od kuće.
Prijavite se na webinar na ovom formularu kako biste mogli direktno učestvovati u razgovoru. Simultani prevod na Albanski i Makedonski jezik će biti obezbijeđen, dok će govorni jezik webinara biti BHSCG. Webinar ćete također moći pratiti i na Youtube i Facebook kanalu Balkansmedia.org, međutim zbog ograničenosti uživo prenosa nećete moći imati prevod, pa vam savjetujemo da pristupite preko Zoom linka ukoliko vam je potreban prevod na ova dva jezika. Ukoliko ne uspijete učestvovati u razgovoru na ovaj datum snimak videa će biti obazbijeđen na sva tri jezika nakon webinara.
#digitalna sigurnost
(balkansmedia.org)