Poziv za mlade na predavanje o Cyber Security

Poziv za sve mlade Kantona Sarajevo!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje na temu:

Cyberbulling: “Šta je to i kako ga spriječiti?”, u organizaciji Foruma mladih SBB KS.

Želite saznati šta je “Cyberbulling” i kako vršiti prevenciju nasilja na internetu, onda ste na pravom mjestu.

Na ova ali i ostala pitanja koja Vas interesuju odgovore će Vam ponuditi stručnjak iz informacijsko-komunikacijske oblasti, mr.sci. Vahidin Đaltur, stalni sudski vještak za Informacijsko Komunikacijsku oblast i predavač u Centru za edukaciju sudija i tužilaca FBiH”

 

Predavanje na teme:– pojam Cyberbullying-a– detektovanje nasilja– vrste napada na internetu i prevencija– savjeti o korištenju interneta i socijalnih mreža– zakonska regulativaKroz interaktivnu komunikaciju biti ćete u prilici da svojim komentarom, iskustvom date vlastiti doprinos temi i iskažete svoje mišljenje o nasilju na internetu. Predavanje je namijenjeno mladima od 18-35 godina.

Predavanje će biti održano 09.maj 2022.godine od 18:00-19:30h u Avaz Twist Tower, ul.Tešanjska24A, na 3.spratu.

Prijave možete izvršiti na link : https://forms.gle/CFpXDU7E4oPHZBh16 , sve dodatne informacije možete dobiti na broj 033 942 596 ili koordinatorfm@sbb.ba

hocu.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.