Poziv za nezaposlene – 6.juni od 10:00 do 15:00h Banja Luka

 

Pozivamo sve nezaposlene osobe da nam se pridruže 6. juna na Centralnom trgu, Trgu Krajine u Banja Luci. U periodu od 10:00 do 15:00h predstavit ćemo usluge projekta, te na licu mjesta savjetovati o zapošljavanju.

Prethodna druženja bila su u Nevesinju i Mostaru gdje smo u ugodnoj atmosferi zainteresiranim građankama i građanima individualno predstavili ciljeve i aktivnosti Projekta, odnosno sve usluge koje Projekat nudi i onima koje odgovaraju kriterijima ponuđeno je da postanu korisnici usluga Projekta. Urađena su i individualna savjetovanja, a saradnja će se nastaviti u narednom periodu. Kako je to izgledalo u Mostaru i Nevesinju pogledajte na našim društvenim mrežama Facebooku, LinkedInu i Instagramu.

Projekat „Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatnih agencija za zapošljavanje“ finansira Ambasada Švedske, a provodi Kolektiv d.o.o. uz podršku Svjetske banke. Na ovaj poziv mogu se prijaviti žene koje su nezaposlene duže od 6 mjeseci ili su u posljednjih 18 mjeseci primile socijalnu pomoć i muškaraci do 35 godina starosti nezaposleni 12 mjeseci ili duže.

Prijavi se i postani korisnik/ca besplatnih usluga projekta “Podrška nezaposlenim osobama kroz usluge privatne agencije za zapošljavanje“. Usluge Projekta osiguravaju sve što je potrebno da se adekvatno pripremiš i razviješ i/ili unaprijediš svoje vještine i znanja kako bi bio/la konkurentniji/a na tržištu rada. U sklopu projekta, planirane su naredne aktivnosti:

Obuke i edukacije o procesima tražnje posla;

Besplatno savjetovanje i spajanje sa poslodavcima;

Obuka kod poslodavca za ponuđeni posao.

U prethodnom periodu usluge Projekta koristilo je preko 3.000 osoba, od kojih se više od 1.000 zaposlilo kod preko 120 poslodavca.

Više informacija možete pronaći na portalu MojPosao.ba ili upitom na email podrskawb@kolektiv.ba.

Potražite nas, porazgovarajte sa savjetnicima, te postanite korisnik/ca usluga Projekta.

Napomena: Sve usluge Projekta su besplatne!

 

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“