Poziv za prijave na ‘Pozornicu aktivizma’

U Tuzli se od 06. do 07.03.2021. održava prvi dio projekta ‘Pozornica aktivizma’.

‘Pozornica aktivizma’ je projekat koji je namijenjen mladima sa i bez invaliditeta od 15 do 30 godina. Cilj projekta je edukovati mlade o važnosti učestvovanja u društveno korisnim aktivnostima u lokalnoj zajednici.
U sklopu održavanja prvog dijela projekta – seminara uživo, mladi će imati priliku da kroz različite interaktivne radionice, diskusije i različite vidove umjetnosti, nauče o aktivizmu i inkluziji.
Drugi dio projekta se održava online od 20. do 21.03.2021. godine. Učesnici iz BiH će imati priliku da se povežu sa mladima iz Crne Gore, razmijene znanja, mišljenja i ideje.
Poziv za učešće je otvoren za sve mlade iz Tuzlanskog kantona, a prijaviti se možete putem linka https://forms.gle/tyP8n968Rdnc8EUu7
Projekat će biti propraćen zanimljivim sadržajem, izazovima, takmičenjima i predavanjima. Za učesnike su osigurane zanimljive nagrade!
Pozivamo sve mlade koji misle da mogu više i bolje. Ovo je prilika za one koji priželjkuju da se dogodi nešto novo što bi razbilo monotoniju i učinilo svakodnevnicu interesantnijom i ispunjenijom. Ovaj projekat je tu da ohrabri i uputi svakoga ko ima želju i potrebu da učini nešto korisno za sebe i za svoju zajednicu, da poboljša svoje vještine, osigura bolji status u društvu i doprinese da zajednica postane bolje mjesto za život. Naš tim se zalaže za ravnopravnost i rušenje predrasuda i ovaj projekat je namijenjen kako mladima sa invaliditetom tako i mladima bez invaliditeta.
Organizator u toku trajanja seminara uživo pokriva troškove hrane i osvježenja.
Za više informacija o projektu možete nas kontaktirati putem na Instagram @pozornica_aktivizma ili FB stranice Pozornica aktivizma.
Možete nam se obratiti i na mail: pozornicaaktivizma@gmail.com
-ROK ZA PRIJAVE: 01.03.2021.
(mreža-mira)