Poziv za projekte – Zasebni fondovi 2024 OFAJ – Call for projects – OFAJ Funds for 2024

Pozivi za projekte zasebnih fondova 2024 – Fonda za SIE (Srednju i Istočnu Europu), Fond za JE (Jugoistočnu Europu) i Fond za Magreb – sada su otvoreni i dostupnionline!

ofaj call 2

Ukoliko ste nas i ranije pratili, nastavljamo sa prošlogodišnjim temama, ali i uz nove tematske prioritete. Ove godine, posebna pažnja je posvećena zaštiti klime i održivom razvoju kroz sva tri projektna poziva.  

Dok rat u Ukrajini i dalje potresa regiju, Francusko-njemački ured za mlade (OFAJ / FGYO), promiče trilateralne susrete mladih koji osvjetljavaju mir, procese pomirenja i podržavaju opredjeljenje mladih za demokraciju. Obzirom na europske izbore 2024. godine, želimo se fokusirati i na „Europski projekt“, te na „Pravo glasa“. 

Što se tiče zemalja koje mogu sudjelovati, podsjećamo da Armenija i Azerbajdžan također mogu biti zemlje partner na projektima fond za SIE, još od prošle godine.  

Kroz Fond za JE ističemo poseban interes za projekte sa Sjevernom Makedonijom, Grčkom ili Bugarskom, kao i projekte sa Kosovom i Srbijom i ostalim zemljama regije. 

Maksimalan iznos pojedinačne faze projekta je do 25.000 €. 

Sve informacije, o kriterijima odabira i prioritetnim temama podrške dostupne su na našoj web stranici na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku:  

Zasebni fond SIE 2024

Zasebni fond JE 2024

Zasebni fond za Magreb 2024. na arapskom jeziku

Obrasce možete spremiti i poslati direktno na e-mail adresu:trinational@ofaj.org, klikom na dugme u obrascu. Priložite nacrt programa i, za one koji se prvi put prijavljuju, pravni status vaše organizacije. 

Rok za prijave je 1. novembra 2023. godine. 

Interni OFAJ/FGYO žiri odabrat će projekte koji će biti podržani kroz fondove SIE, JE ili Magreba. Ističemo da će prednost dobiti projekti susreta mladih. 

Odabrani projekti bit će objavljeni u januaru 2024. godine.  

Kako bi prezentaciju posebnih fondova i kako bi vas podržao u vašoj prijavi, FGYO organizira dva online sastanka u septembru 2023. Ako se prijavljujete prvi put ili želite imati više informacija o financiranju uvjetima, pozivamo vas da se registrirate za ove online razmjene na francuskom ili njemačkom jeziku: 

Web-Café na francuskom 13. septembra 2023. od 17 do 18.15 sati/CET (Rok za prijavu: 11. septembar 2023.)

Web-café na njemačkom jeziku 15. rujna 2023. od 17 do 18.15 h/CET (Rok za prijavu: 13. septembar 2023.)

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja ili ako ste zainteresirani za Web Café na engleskom jezik, pišite nam na: trinational@ofaj.org

 

Preuzeto sa: shl.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“