Poziv za simulaciju suđenja: Mladi za vladavinu prava

Sjajna prilika za mlade da se uključe i pobliže upoznaju sa  vladavino, prava, borbom protiv korupcije, pravosudnim sistemom u BiH, vrijednostima Evropske unije u vladavini prava i ostalim aktivnostima koje projekat “Mladi za vladavinu prava – LAB” predstavlja i promoviše.

Organizacije civilnog društva “Ja bih u EU” iz Sarajeva i “Omladinski resursni centar Tuzla” realizuju projekat “Mladi za vladavinu prava”, uz finansijsku podršku Evropske unije. Opšti cilj projekta je podrška i jačanje organizacija civilnog društva u poticanju demokratske kulture kroz unapređenje njihovog znanja i participativne uloge u promociji, zaštiti i unapređenju prioriteta Evropske unije u pogledu ljudskih prava i pitanja demokratije u Bosni i Hercegovini.

Jedna od aktivnosti na projektu su simulacije suđenja, poznate i kao “Mock-Trials” koje se realizuju u narednim mjesecima u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i debata putem Zooma.

Na takmičenju u simulaciji suđenja učestvovati će četiri tima sa po 5 mladih- ukipno 20 iz cijele Bosne i Hercegovine.  Udruženje žena sudija u Bosni i Hercegovini pružiće stručnu podršku i učestvovati u simulaciji suđenja u ulozi sudija.

KAD: Prvo polufinale nas očekuje 29.3.2022.

GDJE: Banja Luka

 

 NAČIN APLICIRANJA:

  • Poziv je otvoren za sve mlade iz BiH od 17 do 27 godina.
  • Potrebna prijava putem linka najkasnije do srijede 23.03.2022. godine
  • Broj mjesta je ograničen.

Organizatori snose troškove putovanja i noćenja za odabrane učesnike

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.