Poziv za učešće na okruglom stolu „Boravak i sigurnost u planinama“

Slovensko društvo Cankar svake godine organizuje okrugli sto ili tribinu na neku temu koja je aktuelna u društvu, pri čemu nastojimo dovesti goste iz Slovenije koji nesebično dijele svoja iskustva.

S obzirom na ekspanziju planinskog turizma u BiH smatramo da je izuzetno važno razgovarati o izazovima u planinama s iskusnim stručnjacima, jer je razvoj ovakvog vida turizma nemjerljiv za ekonomski napredak Bosne i Hercegovine. Kako bismo doprinijeli aktuelizaciji ove teme u javnosti, u partnerstvu sa Planinarskim društvom Skakavac koje niz godina radi na organizaciji planinarskih tura i trail utrka kojima promovišu prirodne ljepote BiH,  organizujemo okrugli sto sa temom „Boravak i sigurnost u planinama“ koji će se održati u petak 18.03.2022. u 13:30h u sali Ivane Kobilice pri Ambasadi Republike Slovenije u BiH (ul. Maglajska 4).

Na okruglom stolu će govoriti gosti koji su aplinisti i članovi gorskih službi spašavanja iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Moderator okruglog stola je g. Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac.

Ljubazno vas pozivamo da nam se pridružite, a izjave za medije će biti organizovane nakon okruglog stola u 15.30h.

Da sve nebi bilo samo u teoriji, SD Cankar i PD Skakavac organizuju pohod na Trebević u subotu, 19.03.2022. u 10h koji je otvoren za sve zainteresovane. Više informacija o pohodu potražite OVDJE.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi