Poziv za učešće u maloj školi debate “A SADA MI®”

Učenici ste sedmog, osmog ili devetog razreda osnovne škole?
U potrazi ste za novim avanturama?
Tražite okruženje u kojem će vaš glas biti važan i u koje možete usmjeriti vašu
energiju i kreativnost?
Želite usvojiti nove vještine i znanje i uz to se dobro zabaviti?
Pridružite se Maloj školi debate „A SADA MI®”!

„A SADA MI®” nova je aktivnost Gradskog debatnog kluba “Agora” Zenica i Udruženja „Naša djeca“ Zenica, a dio je USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima.
Ideja vodilja jeste približiti vrijednosti debate najmlađim članovima društva – učenicima osnovnih škola, a u cilju promoviranja pomirenja i saradnje u našoj zajednici.
Kultura dijaloga, vještine lijepog govorenja i aktivnog slušanja, kritičko promišljanje i pronalaženje provjerenih informacija, širenje interesovanja, svijest o važnosti volonterizma i društvenog angažmana, te poticanje razumijevanja i pomirenja, samo su neke od koristi koje će rezultirati iz Male škole debate. Školu će voditi članovi Gradskog debatnog kluba „Agora“ Zenica, a pored redovnih radionica koje će se održavati svake sedmice, za učesnike će biti pripremljen i zabavni sadržaj, zajednička druženja, prisustva studentskim debatama i učešće u interaktivnim radionicama iskusnih debatnih trenera.
Završnicu aktivnosti predstavljat će Revijalna debata na kojoj će učesnici pokazati sve što su naučili kroz cijeli tijek aktivnosti. Cilj ovog događaja je pomoći učesnicima da se riješe straha od javnog nastupa, da izgrade timski duh i da se ohrabre da javno razgovaraju o temama važnim za naše društvo.
Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail adresu teonanes@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu AGORA Zenica: https://www.facebook.com/GradskiDebatniKlub
PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV)
(mreža-mira)