Prezentacija rezultata ispitivanja potreba mladih o neformalnom obrazovanju

Udruženje građana Agora će u četvrtak, 30. novembra 2023. godine održati Prezentaciju rezultata ispitivanja potreba mladih o neformalnom obrazovanju na području Tuzlanskog kantona. Događaj će početi u 12.00 sati u prostorijama MIOC-a na adresi Aleja Alije Izetbegovića br.10 (Zgrada Jupiter I sprat) u Tuzli.

Udruženje građana Agora provelo je istraživanje među mladima na području Tuzlanskog kantona, gdje su ispitane potrebe kod mladih u kontekstu neformalnog obrazovanja.

Istraživanjem su obuhvaćene 393 mlade osobe iz šest gradova i/ili opština, i to: Tuzla, Kalesija, Lukavac, Živinice, Srebrenik i Čelić. Anketiranje ispitanika/ca smo vršili direktno na terenu sa mladima, te putem fokus grupe. Kroz prezentaciju govorit će se o procesu, metodologiji rada, rezultatima ispitivanja i koracima za budućnost.

UG Agora je organizacija civilnog društva koja putem programa neformalne edukacije zasnovanih na prinicipima otvorenog obrazovanja osnažuje i jača kapacitete pojedinaca, posebno mladih kao odgovornih građana koji preuzimaju odgovornost za svoj lični razvoj i razvoj zajednice.

Događaj organizuje UG Agora, uz podršku švedskih partnera Olof Palme Centra i Fastighets-a.