Prijava za učešće na takmičenju: Globalna bezbjednost

Ženevski centar za bezbjednosnu politiku i geopolitiku i Globalni program za budućnost pozivaju kandidate iz cijelog svijeta da se prijave za takmičenje za nagradu koja ima za cilj prepoznavanje zaslužnih pojedinaca ili organizacija koje imaju inovativan pristup u rješavanju međunarodnih bezbjednosnih izazova.

OBLAST:
Globalna bezbjednost
OPIS
Iznos nagrade je CHF10,000. Teme obuhvaćene nominovanim inovacijama su: nove strateške tehnologije (vještačka inteligencija, sintetička biologija, unapređenje čovjeka, ljudska sudbina i implikacija na geopolitiku, bezbjednost, građanske slobode), svemir (svemirsko naoružanje, svemirski otpad, astrobiologija i uloga istih u budućnosti čovječanstva), nova paradigm međunarodnih odnosa (meta-geopolitika, simbiotski realizam, nacionalna i globalna održiva vladavina), neuroznanost i međunarodni odnosi (emocionalnost država, identiteti, neurofilozofija, nejednakost, ljudska priroda, univerzalna aksiologija i ljudsko dostojanstvo) i pet dimenzija ljudske sigurnosti (ljudska, nacionalna, transnacionalna, ekološka i transkulturološka).
USLOVI
Kandidati iz cijelog svijeta mogu da se prijave za učešće u takmičenju.
NAČIN PRIJAVE
Prijava za učešće u takmičenju je omogućena putem sledećeg linka: https://www.gcsp.ch/…/apply-2020-gcsp-prize-innovation…
ROK ZA PRIJAVU:
24. septembar 2020. godine
Detaljnije na: https://www.gcsp.ch/
(mladiinfo.me)